Windon AB, Häjla Norrgård, 59022 Väderstad
Windon är ett registrerat varumärke av Windon AB
Windon AB, Häjla 5, 596 95 Väderstad
Windon är ett registrerat varumärke av Windon AB

Solenergi Växelriktare / Inverter

Växelriktare / Inverter från Windon AB

Svenska växelriktare från Windon AB är en ny produktgrupp i Windons sortiment, Vi har valt att arbeta med kända komponentproducenter för att sen kunna plocka ihop en Svenskanpassad växelriktare så som vi alltid önskat att en växelriktare ska vara. Den finns i storlekarna 1kW 1,5kW 2kW och 3kW i 1-fas utförandet och i storlekarna 5kW , 8kW, 10kW, 15kW och 20kW i 3-fas utförandet. Vi har designat växelriktaren på ett sätt som gör den lättplacerad, enkel och snygg. Diskret färg och en bra display med endast dom funktioner som vi anser behövs på en växelriktare. Vi har valt att ha en fläktlös lösning och har då ett ganska stort kylfläns bak på växelriktaren för kylning av växelriktarens bakplan. Hela växelriktaren är i aluminium för att öka livslängd och minska vikt, ingen plast som spricker eller metall som rostar, växelriktaren är dessutom IP65 vilket gör att du kan montera den ute eller inne. Vi har naturligtvis också en display som är svenskspråkig med datablad och manual på svenska. Trådlös AP med WIFI gör att konfigurationen kan göras från en laptop eller surfplatta utan att vara i närheten av växelriktaren, portal på svenska och en APP för både Android och Iphone finns på svenska. Som sagt en riktigt svensk växelriktare. Displayen är den del som är mest utsatt för väder och vind då det finns knappar mm på den, vår lösning är en intern display med externa tryckknappar för att försäkra oss om att väder inte kommer åt displayen, displayen sitter internt för att eventuell kondens mm ska försvinna så snart växelriktaren startar upp och producerar el, detta då till skillnad från displayer som ofta får in fukt och sen blir man inte av med det vilket tillslut förstör displayen.

Installatören av växelriktaren / invertern.

Vi har också tänkt på installatören här så att han slipper skruva bort lock och front mm för att göra installationen, samtliga inkopplingar som ska göras sitter externt och man slipper då problem med skruvplintar och andra riskmoment i installationen. Naturligtvis levereras växelriktaren med godkänd DC-frånskiljare, jordfelsbrytare samt överspänningsskydd så man ska slippa att kapa kablaget mellan moduler och växelriktare. Vi har också valt att använda oss av standarden MC4 som alla modultillverkare använder istället för att ha kontaktdon av centrextyp som bara förvirrar vid installation.

Växelriktaren / inverterns data mm.

Data på växelriktarens är en av marknadens bästa, våra inverterar klarar av spänningar och strömmar som överstiger nominella effekten med 1.5-2ggr vilket gagnar för en stark maskin. Samtliga maskiner producerar dessutom “minst” sin nominella uteffekt. Kort sagt heter växelriktaren 3000W så producerar den “minst” 3000W ut på nätet. Vi har 2st MPP på samtliga 3-fas maskiner vilket i många fall underlättar installation och beräkningar av anläggningarna. Dock kan det också försvåra i vissa fall vilket vi då naturligtvis har tagit hänsyn till, i menyn kan man när man vill välja om man vill slå ihop 2st MPP till 1st MPP. Detta är vi idag ensamma om på marknaden.

Windon sätter standarden för växelriktare / inverter i Sverige

Vi tror nu att med denna växelriktare kommer vi sätta standarden för inverterar i sverige såsom vi gjort med våra solceller, Vi har en växelriktare med det svenska språket rakt igenom och bra och kompetenta funktioner för konfiguration och övervakning. Enkel hantering och tåligt yttre, inga fläktar som låter och måste bytas för kylning och hållbart skal av aluminium samt standardiserade kontaktdon. Dubbla MPP vid behov och simpel installation med WIFI. IP65 för att du ska kunna installera växelriktaren var du vill. Vi har förmodligen sett de flesta inverter som finns på marknaden och vi tycker nog att vi valt godbitarna ur var och en av dom. Vi har dessutom en svensk service och svensk utbytesgaranti som bara tar 1-2 dagar beroende på fraktadress.

Några punkter vi vill belysa på vår växelriktare / inverter

Diskret färg med chassi i aluminium Bra och funktionell display på Svenska IP65 för montage inne och ute AP med WIFI för enkel konfigurering och datahantering Portal på svenska APP till Android och Iphone på svenska Manual och anvisning på svenska Externa kontaktdon för samtliga inkopplingar Inbyggd DC-brytare Starka DC-data och bred spann på spänning Garanterad uteffekt på AC-sidan Dubbla MPP på alla 3-fas modeller Möjlighet att slå ihop 2 MPP till 1 MPP i mjukvaran Marknadens bästa MPP effektivitet på 99.9% Låg vikt kontra effekt Bra förpackad och enkel att hantera Riktigt stabil upphängning för vägg Svenskdesignad Service i Sverige på Windon AB Utbytesgaranti som endast tar 1-2 dagar Många storlekar och effekter Klarar upp till 800VMPP och 1000V Max Många MC4 ingångar DC polaritet skydd DC switch för MPP Övervolts skydd Överströmms skydd Jordfelsskydd Nätmonitorering inbyggd läckageskydd på samtliga poler Ö-driftsskydd EN 50438 & VDE 0126 för Sverige, samt AMP-data inställning Sverige Överspänningsskydd enligt EN 5039-11:2013
Växelriktare 20kW

Portal på internet.

Vår portal är ett kraftfullt verktyg som kan kontrollera växelriktarens funktion och nätets kvalite in i minsta detalj. Vi kan också göra en hel del justeringar via nätet såsom justera nätdata och uppgradera växelriktarens mjukvara. För att den ska fungera krävs att man har en internetuppkoppling via trådlöst nät (WIFI), Ethernet RJ45 eller GPRS. Denna mjukvara är en Shareware och är en applikation vi idag inte tar betalt för. Den är under ständig utveckling och naturligtvis kan det då ibland finnas funktioner som tillfälligt inte fungerar. Den är inte godkänd för att hantera Certifikat så ska man hadla med Certifikat måste man skaffa en mätare avsett för det. Portalen är inte kritisk för växelriktarens funktion och påverkar inte växelriktarens kritiska funktioner och inte heller växelriktarens egen kWt räknare. Kort sagt ett bra hjälpmedel för att kunna kolla produktion och hålla koll på växelriktaren men har ingen styrande egenskap över växelriktaren. Behöver du hjälp med dina datorer och ditt nät rekommenderar vi att du kontakta någon lokal PC/Nätverkstekniker. Portalen är också på Svenska vilket underlättar för många kunder samt manual på Svenska som beskriver installationsförfarandet följer också växelriktaren.

Inloggningsskärm till portalen

Översiktssida med samtliga anläggningar på kontot

Anläggningsöversikt på vald anläggning

Larmhändelser översikt

Utrustning översikt

Produktion översikt

Anläggning dataöversikt

Anläggning analys

APP Android och Iphone.

Till portalen kan man också ladda ner en APP till sin telefon eller surfplatta. Denna kommer ta information från portalen och då visa produktion och eventuella felmeddelanden mm. Den har naturligtvis inte heller någon styrande funktion utan kan bara ge information som växelriktaren skickat till portalen. Appen heter SmartClient och finns att ladda ner på Play/appstore. Den använder samma användare och lösen som man har på portalen. Detta är också en Shareware och är då en gratis APP. Funktioner som finns i APPén är att installera WIFI, Skapa konto, kolla produktion i realtid, Kolla produktionshistorik med upplösning äver dag, och mycket mycket mer. Man kan här hantera flera solanläggningar med flera inverterar/anläggning.

TV-Box

Vi har också en TV-Box för att kunna Visa produktionen på en TV eller annan bildkälla. Detta kan vara bra då man vill visa sin produktion i ett trapphus eller i entrén på sitt företag. Det är en box som är kompatibel med alla TV och enheter som har HDMI ingång. Denna App visar inte så mycket data utan är utformad för att man enkelt ska kunna se vad anläggningen producerar just nu och vad den producerat under dagen och sen den driftsattes. En bra funktion om man vill visa för sina kunder eller hyresgäster att man producerar egen el. Denna Aplikation är en APP för Android och fungerar på smart-TV och boxar med androidsystem, givetvis kan vi också erhålla box för ändamålet.

Allmänt.

Givetvis hjälper vi till med allt detta i den mån vi kan men vi kommer alltid prioritera kritisk support, naturligtvis har då produktion av kWt och en korrekt fungerande och producerande växelriktare en högre prioritet som ärende än vad en APP eller portal har som inte visar en stapel i den färg kunden vill…=) Kort sagt så kan ett ärende med fel i APP eller Portal ta lite längre tid att åtgärda. Vi har ingen garanterad tid då ett ärende ska vara avhjälpt men oftast går det ganska snabbt. Vid utbyte av invertern på grund av fel eller liknande kan data på portalen försvinna, data på portalen följer den unika hårdvaran i WIFI kortet på invertern. Så vid t.ex. garantiutbyte bör man skriva ner sina produktionsdata för att sen kunna lägga till den på den nya maskinens produktionskort.

Solenergi Växelriktare / Inverter

Växelriktare / Inverter från Windon AB

Svenska växelriktare från Windon AB är en ny produktgrupp i Windons sortiment, Vi har valt att arbeta med kända komponentproducenter för att sen kunna plocka ihop en Svenskanpassad växelriktare så som vi alltid önskat att en växelriktare ska vara. Den finns i storlekarna 1kW 1,5kW 2kW och 3kW i 1-fas utförandet och i storlekarna 5kW , 8kW, 10kW, 15kW och 20kW i 3-fas utförandet. Vi har designat växelriktaren på ett sätt som gör den lättplacerad, enkel och snygg. Diskret färg och en bra display med endast dom funktioner som vi anser behövs på en växelriktare. Vi har valt att ha en fläktlös lösning och har då ett ganska stort kylfläns bak på växelriktaren för kylning av växelriktarens bakplan. Hela växelriktaren är i aluminium för att öka livslängd och minska vikt, ingen plast som spricker eller metall som rostar, växelriktaren är dessutom IP65 vilket gör att du kan montera den ute eller inne. Vi har naturligtvis också en display som är svenskspråkig med datablad och manual på svenska. Trådlös AP med WIFI gör att konfigurationen kan göras från en laptop eller surfplatta utan att vara i närheten av växelriktaren, portal på svenska och en APP för både Android och Iphone finns på svenska. Som sagt en riktigt svensk växelriktare. Displayen är den del som är mest utsatt för väder och vind då det finns knappar mm på den, vår lösning är en intern display med externa tryckknappar för att försäkra oss om att väder inte kommer åt displayen, displayen sitter internt för att eventuell kondens mm ska försvinna så snart växelriktaren startar upp och producerar el, detta då till skillnad från displayer som ofta får in fukt och sen blir man inte av med det vilket tillslut förstör displayen.

Installatören av växelriktaren / invertern.

Vi har också tänkt på installatören här så att han slipper skruva bort lock och front mm för att göra installationen, samtliga inkopplingar som ska göras sitter externt och man slipper då problem med skruvplintar och andra riskmoment i installationen. Naturligtvis levereras växelriktaren med godkänd DC-frånskiljare, jordfelsbrytare samt överspänningsskydd så man ska slippa att kapa kablaget mellan moduler och växelriktare. Vi har också valt att använda oss av standarden MC4 som alla modultillverkare använder istället för att ha kontaktdon av centrextyp som bara förvirrar vid installation.

Växelriktaren / inverterns data mm.

Data på växelriktarens är en av marknadens bästa, våra inverterar klarar av spänningar och strömmar som överstiger nominella effekten med 1.5-2ggr vilket gagnar för en stark maskin. Samtliga maskiner producerar dessutom “minst” sin nominella uteffekt. Kort sagt heter växelriktaren 3000W så producerar den “minst” 3000W ut på nätet. Vi har 2st MPP på samtliga 3-fas maskiner vilket i många fall underlättar installation och beräkningar av anläggningarna. Dock kan det också försvåra i vissa fall vilket vi då naturligtvis har tagit hänsyn till, i menyn kan man när man vill välja om man vill slå ihop 2st MPP till 1st MPP. Detta är vi idag ensamma om på marknaden.

Windon sätter standarden för växelriktare / inverter i

Sverige

Vi tror nu att med denna växelriktare kommer vi sätta standarden för inverterar i sverige såsom vi gjort med våra solceller, Vi har en växelriktare med det svenska språket rakt igenom och bra och kompetenta funktioner för konfiguration och övervakning. Enkel hantering och tåligt yttre, inga fläktar som låter och måste bytas för kylning och hållbart skal av aluminium samt standardiserade kontaktdon. Dubbla MPP vid behov och simpel installation med WIFI. IP65 för att du ska kunna installera växelriktaren var du vill. Vi har förmodligen sett de flesta inverter som finns på marknaden och vi tycker nog att vi valt godbitarna ur var och en av dom. Vi har dessutom en svensk service och svensk utbytesgaranti som bara tar 1-2 dagar beroende på fraktadress.

Några punkter vi vill belysa på vår växelriktare / inverter

Diskret färg med chassi i aluminium Bra och funktionell display på Svenska IP65 för montage inne och ute AP med WIFI för enkel konfigurering och datahantering Portal på svenska APP till Android och Iphone på svenska Manual och anvisning på svenska Externa kontaktdon för samtliga inkopplingar Inbyggd DC-brytare Starka DC-data och bred spann på spänning Garanterad uteffekt på AC-sidan Dubbla MPP på alla 3-fas modeller Möjlighet att slå ihop 2 MPP till 1 MPP i mjukvaran Marknadens bästa MPP effektivitet på 99.9% Låg vikt kontra effekt Bra förpackad och enkel att hantera Riktigt stabil upphängning för vägg Svenskdesignad Service i Sverige på Windon AB Utbytesgaranti som endast tar 1-2 dagar Många storlekar och effekter Klarar upp till 800VMPP och 1000V Max Många MC4 ingångar DC polaritet skydd DC switch för MPP Övervolts skydd Överströmms skydd Jordfelsskydd Nätmonitorering inbyggd läckageskydd på samtliga poler Ö-driftsskydd EN 50438 & VDE 0126 för Sverige, samt AMP-data inställning Sverige Överspänningsskydd enligt EN 5039-11:2013
Växelriktare 20kW

Portal på internet.

Vår portal är ett kraftfullt verktyg som kan kontrollera växelriktarens funktion och nätets kvalite in i minsta detalj. Vi kan också göra en hel del justeringar via nätet såsom justera nätdata och uppgradera växelriktarens mjukvara. För att den ska fungera krävs att man har en internetuppkoppling via trådlöst nät (WIFI), Ethernet RJ45 eller GPRS. Denna mjukvara är en Shareware och är en applikation vi idag inte tar betalt för. Den är under ständig utveckling och naturligtvis kan det då ibland finnas funktioner som tillfälligt inte fungerar. Den är inte godkänd för att hantera Certifikat så ska man hadla med Certifikat måste man skaffa en mätare avsett för det. Portalen är inte kritisk för växelriktarens funktion och påverkar inte växelriktarens kritiska funktioner och inte heller växelriktarens egen kWt räknare. Kort sagt ett bra hjälpmedel för att kunna kolla produktion och hålla koll på växelriktaren men har ingen styrande egenskap över växelriktaren. Behöver du hjälp med dina datorer och ditt nät rekommenderar vi att du kontakta någon lokal PC/Nätverkstekniker. Portalen är också på Svenska vilket underlättar för många kunder samt manual på Svenska som beskriver installationsförfarandet följer också växelriktaren.

Inloggningsskärm till portalen

Översiktssida med samtliga anläggningar på kontot

Anläggningsöversikt på vald anläggning

Larmhändelser översikt

Utrustning översikt

Produktion översikt

Anläggning dataöversikt

Anläggning analys

APP Android och Iphone.

Till portalen kan man också ladda ner en APP till sin telefon eller surfplatta. Denna kommer ta information från portalen och då visa produktion och eventuella felmeddelanden mm. Den har naturligtvis inte heller någon styrande funktion utan kan bara ge information som växelriktaren skickat till portalen. Appen heter SmartClient och finns att ladda ner på Play/appstore. Den använder samma användare och lösen som man har på portalen. Detta är också en Shareware och är då en gratis APP. Funktioner som finns i APPén är att installera WIFI, Skapa konto, kolla produktion i realtid, Kolla produktionshistorik med upplösning äver dag, och mycket mycket mer. Man kan här hantera flera solanläggningar med flera inverterar/anläggning.

TV-Box

Vi har också en TV-Box för att kunna Visa produktionen på en TV eller annan bildkälla. Detta kan vara bra då man vill visa sin produktion i ett trapphus eller i entrén på sitt företag. Det är en box som är kompatibel med alla TV och enheter som har HDMI ingång. Denna App visar inte så mycket data utan är utformad för att man enkelt ska kunna se vad anläggningen producerar just nu och vad den producerat under dagen och sen den driftsattes. En bra funktion om man vill visa för sina kunder eller hyresgäster att man producerar egen el. Denna Aplikation är en APP för Android och fungerar på smart-TV och boxar med androidsystem, givetvis kan vi också erhålla box för ändamålet.

Allmänt.

Givetvis hjälper vi till med allt detta i den mån vi kan men vi kommer alltid prioritera kritisk support, naturligtvis har då produktion av kWt och en korrekt fungerande och producerande växelriktare en högre prioritet som ärende än vad en APP eller portal har som inte visar en stapel i den färg kunden vill…=) Kort sagt så kan ett ärende med fel i APP eller Portal ta lite längre tid att åtgärda. Vi har ingen garanterad tid då ett ärende ska vara avhjälpt men oftast går det ganska snabbt. Vid utbyte av invertern på grund av fel eller liknande kan data på portalen försvinna, data på portalen följer den unika hårdvaran i WIFI kortet på invertern. Så vid t.ex. garantiutbyte bör man skriva ner sina produktionsdata för att sen kunna lägga till den på den nya maskinens produktionskort.

Solenergi Växelriktare / Inverter

Windon är ett registrerat varumärke av Windon AB
Windon AB, Häjla Norrgård, 59022 Väderstad

Växelriktare / Inverter från

Windon AB

Svenska växelriktare från Windon AB är en ny produktgrupp i Windons sortiment, Vi har valt att arbeta med kända komponentproducenter för att sen kunna plocka ihop en Svenskanpassad växelriktare så som vi alltid önskat att en växelriktare ska vara. Den finns i storlekarna 1kW 1,5kW 2kW och 3kW i 1-fas utförandet och i storlekarna 5kW , 8kW, 10kW, 15kW och 20kW i 3-fas utförandet. Vi har designat växelriktaren på ett sätt som gör den lättplacerad, enkel och snygg. Diskret färg och en bra display med endast dom funktioner som vi anser behövs på en växelriktare. Vi har valt att ha en fläktlös lösning och har då ett ganska stort kylfläns bak på växelriktaren för kylning av växelriktarens bakplan. Hela växelriktaren är i aluminium för att öka livslängd och minska vikt, ingen plast som spricker eller metall som rostar, växelriktaren är dessutom IP65 vilket gör att du kan montera den ute eller inne. Vi har naturligtvis också en display som är svenskspråkig med datablad och manual på svenska. Trådlös AP med WIFI gör att konfigurationen kan göras från en laptop eller surfplatta utan att vara i närheten av växelriktaren, portal på svenska och en APP för både Android och Iphone finns på svenska. Som sagt en riktigt svensk växelriktare. Displayen är den del som är mest utsatt för väder och vind då det finns knappar mm på den, vår lösning är en intern display med externa tryckknappar för att försäkra oss om att väder inte kommer åt displayen, displayen sitter internt för att eventuell kondens mm ska försvinna så snart växelriktaren startar upp och producerar el, detta då till skillnad från displayer som ofta får in fukt och sen blir man inte av med det vilket tillslut förstör displayen.

Installatören av växelriktaren / invertern.

Vi har också tänkt på installatören här så att han slipper skruva bort lock och front mm för att göra installationen, samtliga inkopplingar som ska göras sitter externt och man slipper då problem med skruvplintar och andra riskmoment i installationen. Naturligtvis levereras växelriktaren med godkänd DC-frånskiljare, jordfelsbrytare samt överspänningsskydd så man ska slippa att kapa kablaget mellan moduler och växelriktare. Vi har också valt att använda oss av standarden MC4 som alla modultillverkare använder istället för att ha kontaktdon av centrextyp som bara förvirrar vid installation.

Växelriktaren / inverterns data mm.

Data på växelriktarens är en av marknadens bästa, våra inverterar klarar av spänningar och strömmar som överstiger nominella effekten med 1.5-2ggr vilket gagnar för en stark maskin. Samtliga maskiner producerar dessutom “minst” sin nominella uteffekt. Kort sagt heter växelriktaren 3000W så producerar den “minst” 3000W ut på nätet. Vi har 2st MPP på samtliga 3-fas maskiner vilket i många fall underlättar installation och beräkningar av anläggningarna. Dock kan det också försvåra i vissa fall vilket vi då naturligtvis har tagit hänsyn till, i menyn kan man när man vill välja om man vill slå ihop 2st MPP till 1st MPP. Detta är vi idag ensamma om på marknaden.

Windon sätter standarden för växelriktare

/ inverter i Sverige

Vi tror nu att med denna växelriktare kommer vi sätta standarden för inverterar i sverige såsom vi gjort med våra solceller, Vi har en växelriktare med det svenska språket rakt igenom och bra och kompetenta funktioner för konfiguration och övervakning. Enkel hantering och tåligt yttre, inga fläktar som låter och måste bytas för kylning och hållbart skal av aluminium samt standardiserade kontaktdon. Dubbla MPP vid behov och simpel installation med WIFI. IP65 för att du ska kunna installera växelriktaren var du vill. Vi har förmodligen sett de flesta inverter som finns på marknaden och vi tycker nog att vi valt godbitarna ur var och en av dom. Vi har dessutom en svensk service och svensk utbytesgaranti som bara tar 1-2 dagar beroende på fraktadress.

Några punkter vi vill belysa på vår

växelriktare / inverter

Diskret färg med chassi i aluminium Bra och funktionell display på Svenska IP65 för montage inne och ute AP med WIFI för enkel konfigurering och datahantering Portal på svenska APP till Android och Iphone på svenska Manual och anvisning på svenska Externa kontaktdon för samtliga inkopplingar Inbyggd DC-brytare Starka DC-data och bred spann på spänning Garanterad uteffekt på AC-sidan Dubbla MPP på alla 3-fas modeller Möjlighet att slå ihop 2 MPP till 1 MPP i mjukvaran Marknadens bästa MPP effektivitet på 99.9% Låg vikt kontra effekt Bra förpackad och enkel att hantera Riktigt stabil upphängning för vägg Svenskdesignad Service i Sverige på Windon AB Utbytesgaranti som endast tar 1-2 dagar Många storlekar och effekter Klarar upp till 800VMPP och 1000V Max Många MC4 ingångar DC polaritet skydd DC switch för MPP Övervolts skydd Överströmms skydd Jordfelsskydd Nätmonitorering inbyggd läckageskydd på samtliga poler Ö-driftsskydd EN 50438 & VDE 0126 för Sverige, samt AMP-data inställning Sverige Överspänningsskydd enligt EN 5039-11:2013
Växelriktare 20kW

Portal på internet.

Vår portal är ett kraftfullt verktyg som kan kontrollera växelriktarens funktion och nätets kvalite in i minsta detalj. Vi kan också göra en hel del justeringar via nätet såsom justera nätdata och uppgradera växelriktarens mjukvara. För att den ska fungera krävs att man har en internetuppkoppling via trådlöst nät (WIFI), Ethernet RJ45 eller GPRS. Denna mjukvara är en Shareware och är en applikation vi idag inte tar betalt för. Den är under ständig utveckling och naturligtvis kan det då ibland finnas funktioner som tillfälligt inte fungerar. Den är inte godkänd för att hantera Certifikat så ska man hadla med Certifikat måste man skaffa en mätare avsett för det. Portalen är inte kritisk för växelriktarens funktion och påverkar inte växelriktarens kritiska funktioner och inte heller växelriktarens egen kWt räknare. Kort sagt ett bra hjälpmedel för att kunna kolla produktion och hålla koll på växelriktaren men har ingen styrande egenskap över växelriktaren. Behöver du hjälp med dina datorer och ditt nät rekommenderar vi att du kontakta någon lokal PC/Nätverkstekniker. Portalen är också på Svenska vilket underlättar för många kunder samt manual på Svenska som beskriver installationsförfarandet följer också växelriktaren.

Inloggningsskärm till portalen

Översiktssida med samtliga anläggningar på kontot

Anläggningsöversikt på vald anläggning

Larmhändelser översikt

Utrustning översikt

Produktion översikt

Anläggning dataöversikt

Anläggning analys

APP Android och Iphone.

Till portalen kan man också ladda ner en APP till sin telefon eller surfplatta. Denna kommer ta information från portalen och då visa produktion och eventuella felmeddelanden mm. Den har naturligtvis inte heller någon styrande funktion utan kan bara ge information som växelriktaren skickat till portalen. Appen heter SmartClient och finns att ladda ner på Play/appstore. Den använder samma användare och lösen som man har på portalen. Detta är också en Shareware och är då en gratis APP. Funktioner som finns i APPén är att installera WIFI, Skapa konto, kolla produktion i realtid, Kolla produktionshistorik med upplösning äver dag, och mycket mycket mer. Man kan här hantera flera solanläggningar med flera inverterar/anläggning.

TV-Box

Vi har också en TV-Box för att kunna Visa produktionen på en TV eller annan bildkälla. Detta kan vara bra då man vill visa sin produktion i ett trapphus eller i entrén på sitt företag. Det är en box som är kompatibel med alla TV och enheter som har HDMI ingång. Denna App visar inte så mycket data utan är utformad för att man enkelt ska kunna se vad anläggningen producerar just nu och vad den producerat under dagen och sen den driftsattes. En bra funktion om man vill visa för sina kunder eller hyresgäster att man producerar egen el. Denna Aplikation är en APP för Android och fungerar på smart-TV och boxar med androidsystem, givetvis kan vi också erhålla box för ändamålet.

Allmänt.

Givetvis hjälper vi till med allt detta i den mån vi kan men vi kommer alltid prioritera kritisk support, naturligtvis har då produktion av kWt och en korrekt fungerande och producerande växelriktare en högre prioritet som ärende än vad en APP eller portal har som inte visar en stapel i den färg kunden vill…=) Kort sagt så kan ett ärende med fel i APP eller Portal ta lite längre tid att åtgärda. Vi har ingen garanterad tid då ett ärende ska vara avhjälpt men oftast går det ganska snabbt. Vid utbyte av invertern på grund av fel eller liknande kan data på portalen försvinna, data på portalen följer den unika hårdvaran i WIFI kortet på invertern. Så vid t.ex. garantiutbyte bör man skriva ner sina produktionsdata för att sen kunna lägga till den på den nya maskinens produktionskort.